ZAKAŽITE

Registraciju vozila
U našem objektu pored tehničkog pregleda motornih vozila možete izvršiti i KOMPLETNU REGISTRACIJU VOZILA.

Da biste izvršili registraciju vašeg vozila, samo dođite kod nas sa vozilom, ličnom kartom i saobraćajnom dozvolom, a sve ostalo ćemo mi uraditi za vas. To podrazumeva:

  • tehnički pregled vozila,
  • izdavanje polise osiguranja,
  • izdavanje registracione nalepnice,
  • dostavljanje dokumentacije u SUP, ukoliko za to postoji potreba

Registracija vozila važi godinu dana a možete je produžiti 30 dana pre isteka pri čemu datum važenja registracije ostaje nepromenjen. Prilikom registracije dobija se nova registarska nalepnica koja se lepi na donji desni ugao vetrobranskog stakla (staru nalepnicu treba ukloniti).

Ukoliko registrujete auto 60 dana posle isteka registracije datum iste će biti promenjen (pomeren) i bićete u obavezi da vratite stare table i platite nove.

Neregistrovan automobil predstavlja rizik kako za vlasnika tako i za ostale učesnike u saobraćaju. Značaj registracije automobila je u tome što pruža sigurnost osiguranom licu, jer ga oslobađa od štete koju bi nepažnjom mogao naneti drugim licima vozeći svoj automobil.

IZDAVANJE REGISTRACIONIH NALEPNICA

ne morate da idete u MUP

Od 13.02.2013. godine dobili smo dozvolu za izdavanje registracionih nalepnica, što podrazumeva da ne morate da idete u MUP, već sve u vezi sa produženjem registracije možete da obavite kod nas na našem tehničkom pregledu. Nalepnice se izdaju za sve registarske oznake NS bez obzira kojoj opštini pripadaju.

NAJPOVOLJNIJI USLOVI PLAĆANJA

uplatnice, kartice, čekovi

Ukoliko registraciju vozila plaćate u gotovini, sve uplatnice možete overiti na izdvojenom šalteru pošte koji se nalazi u okviru našeg objekta ili da platite registraciju platnim karticama. Auto Rad Vam je omogućio, osim što smo najpovoljniji, i način plaćanja registracije putem čekova.

KUPOPRODAJNI UGOVOR, PLAĆANJE POREZA, PRENOS VLASNIŠTVA

U našem objektu možete napraviti kupoprodajni ugovor.

Zatim isti overavaju kupac i prodavac kod javnog beležnika. Nakon toga umesto Vas idemo u poresku upravu i plaćamo porez na prenos apsolutnih prava koji iznosi 2,5% od procenjene vrednosti vozila po katalogu AMSS.

Ukoliko je vozilo u važećoj registraciji, bez obzira na to, novi vlasnik je obavezan da plati taksu za izdavanje nove saobraćajne dozvole ( ukoliko je promenjeno i registarsko područje plaćaju se i nove tablice) da bi se izvršila promena imaoca vozila.

Ako je registracija u toku pored uplate taksi je potrebno popuniti obrazac registracionog lista, sa napomenom o promeni imaoca vozila (taj obrazac dobijate besplatno na našem tehničkom pregledu).

Ukoliko je prodavac pravno lice, on umesto kupoprodajnog ugovora pravi fakturu sa iskazanim PDV-om i u tom slučaju se ne plaća porez od 2,5%, a ukoliko na fakturi ne iskaže PDV onda je dužan da plati porez od 2,5%.