OSIGURANJE

Kasko osiguranje vozila

021/ 3001-229

Usled brojnih situacija koje prate vlasnike automobila, poželjno je da Vaš automobil obezbedite od nemilih događaja.

Bez obzira na to da li vozilom upravljaju oni lično ili neko drugi, kao i da li je šteta nastala njihovom ili tuđom odgovornošću, važno je posedovati polisu kasko osiguranja.

01

POTPUNO kasko osiguranje

Zaključivanjem potpunog kasko osiguranja vaše vozilo je zaštićeno od sledećih rizika: uništenja i oštećenja usled saobraćajne nezgode, pada ili udara predmeta, požara, zlonamernih postupaka trećih lica, poplave, potapanja vozila, oluje, grada, pada snega i leda na vozilo.

Kasko se može zaključiti tako da važi za teritoriju Srbije ili Srbije i Evrope.

02

DELIMIČNO kasko osiguranje (osiguranje od loma stakla)

Zaključivanjem delimičnog kasko osiguranja obezbeđena je zaštita od rizika loma i oštećenja stakla na Vašem vozilu. Predmet osiguranja delimičnog kasko osiguranja jesu prednja, zadnja i bočna stakla na motornim vozilima i to: putničkim vozilima, teretnim vozilima i autobusima. Predmet osiguranja delimičnog kasko osiguranja nisu stakla ili plastika na svetlima, ogledalima ili krovu vozila, kao ni stakleni krov.

Razlika između
obaveznog auto osiguranja i kasko osiguranja

  • Obavezno osiguranjeKod obaveznog osiguranja motornih vozila osiguranik plaća premiju od autoodgovornosti, tj. nanošenja štete drugom vozilu prilikom nezgode. To znači da u slučaju sudara u kome je osiguranik kriv osiguravajuća kuća isplaćuje štetu drugom učesniku u nezgodi, kome je šteta naneta.
  • Kasko osiguranjeKod kasko osiguranja osiguranik osigurava sopstveno motorno vozilo i šteta se isplaćuje bez obzira na krivicu. Jednostavnije rečeno, ukoliko imate polisu kasko osiguranja uz obaveznu polisu osiguranja od autoodgovornosti, prilikom sudara u kome ste Vi krivi, osiguravajuća kuća će po obaveznoj polisi osiguranja od autoodgovornosti nadoknaditi štetu prouzrokovanu vozilu koje ste udarili, a po kasko polisi štetu nanetu Vašem vozilu. Ukoliko ugovorite i osiguranje od rizika krađe, u slučaju nestanka vozila osiguravajuća kuća Vam nadoknađuje gubitak (vrši se isplata amortizovane osigurane sume, u zavisnosti od vrednosti, starosti i stanja vozila).